Mama,s Fishhouse

(AKA Mama,s Fishhouse) Paia, USA

Av. Rating in 3 Sessions

Session logs at:

Mama,s Fishhouse

1780 views

Mama,s Fishhouse

Mama,s Fishhouse, Paia
Stand Up Paddle Boarding: Surfing
10.15 pm - 12.30 pm Thursday. November 29. 2012
my rating 4 star rating
Wind Direction: N Wind Strength: glassy Swell Direction: Swell Size: head x2 Tide: - Falling.

Vanmorgen de Halekaela op geweest om daar de zons opgang te zien. Fucking vroeg eruit (3.30u!!) koud (rond nul) maar ook wel weer heel heel erg mooi. Plaatjes hier: https://picasaweb.google.com/103526794884800207615/SunriseHalekaelaMaui28112012 Terug eerst ff langs huis gereden om op te warmen met een warme douche, 2 tshirts, een shirt met lange mouwen en thermofleece trui waren niet warm genoeg want boven waaide het behoorlijk. Daarna ontbijtje en voor je het weet is het al bijna 10u! Edith was wat moe dus ik was van plan lekker te gaan suppen op Lanes. Lanes en hookipa was loaded want ff vergeten, onze vliegerende vrinden hadden daar een worldcup (met de komende 5 dagen geen zuchtje wind ghe ghe ghe). Terugrijdend een paar 100m verderop gestopt bij Mama,s Fishouse waar je ook kunt parkeren toen er net 2anderen het water ingingen. Ik vragen waar en hoe...Kevin Pritchardt :) , ooh kom maar mee, laten het wel ff zien, over een strandje, over een stuk rif en dan hups met de terugtrekkende golf mee :) Bij Mama,s was het in tegenstelling tot Lanes helemaal niet druk, 4 golfsurfers recht voor de deur, rechts een paar suppers en 2 boogieboarders en wij met zijn drieetjes links, eigenlijk maar een paar honderd meter van Lanes af waar het behoorlijk crowded was!

Eerst ff wennen want dat stuk Northshore breekt duidelijk anders als Kanaha. waar kanaha een hele mellow schuivende golf is, is Mama,s een dikke stijle massieve muur die hol omslaat en stevig doorbeukt als je mistimed. Eerste paar golven was ik te voorzichtig en mistte ik, daarna had ik zoiets van fuck it, en ben meteen de 2e van de set afgestormt die goed dubbel overhead was. Hij barrelde, en ik had zoietrs van why not, dus ervoor gaan wat prima ging, maar hij klapte net een 1.5m te vroeg volledig dicht. Ik voelde mijn finnen grip verliezen en ging onderuit, werd omhoog gezogen en naar beneden gesmeten. Holddown viel me reuze mee, diep water en slechts 18tellen onder :D Board nog heel, leash okee dus na zo,n spoelpartij die eigenlijk best te doen is er vanaf dat moment gewoon voor gegaan om Edith op het strand te imponeren met de hoop op een mooi fotootje. Grappig: frontside is met afstad mijn favo kant, maar hier kon ik backside meer, waarschijnlijk omdat ik dan meer op de rand van mijn board sta, want frontside brak de 8.5 pro op de stijle stukken nogal eens uit. KP had een pro 10.3 want voor dit soort golven was volgens hem mijn board veel te klein en te tricky vanwege de late drops :D Hij vond het wel erg grappig dat ik het er wel mee deed, maar wou niet ruilen. Los van dat, de man ript! Hele mooie botomturns, diepe zit en hij kwam wel 2x de barrel uit (maar werd ook 4x opgegeten). Na een uurtje was hij er klaar mee, ik ging nog ff door en eens meer het midden proberen waar het ook mooi hol liep. Een paar ritten met gewoon cleane botom en topturns gingen goed, toen mistte ik van en hoge set net de eerst de 2e en tegen al mijn verwachtingen in kwam daar een nog hogere 3e. De drop maakte ik nog, de botomturn ook, maar bij de topturn ging ik eraf en werd vol op het water gesmeten, dat hier veel minder diep was, heup diep en dan komt er ff 5m water op je naar beneden. Toen ik bovenkwam na +20tellen kon ik na 1 hap adem weer meteen duiken voor nog een golf!Los van wat schrammen op mijn voet erbij eigenlijk geen schade, zelfs toen ik op het rif gedrukt lag is er niks in mijn rug geprikt. Door de stroming zat mijn leash wel vast en was de 8.5 ook tegen het rif geknalt. gevolg: 1 gelcoatstukje eraf en 1 gaatje van 2x4cm wat wel gefixxed moet worden. Dus toen maar meteen naar de kant en gestopt. Het board ligt nu bij de shop en morgen met de 8.10x32 widepoint spelen die ik meekreeg.

1 thumb up!

Comments

comment

02.12.12 12.47 am
Dubbele leash?

comment

02.12.12 6.11 am
Daar heb ik het met div mensen hier over gehad, maar die schijnen nogal snel om je benen te draaien en als die daartussen zitten..... Thuis heb ik van 3dunnere leashes 1 dikke gevlochten. Ik gebruik hier verder bij de hoge dagen alleen nog maar mijn eigen leash, een extra dikke Ocean en Earth the One (heb ik in NL nog niet gezien :( ). http://issuu.com/oceanearth/docs/surf-hardware/91

Spots nearby(ish)
December
2
2012
Sessions logged
2
Average rating
November
29
2012
Sessions logged
1
Average rating
Jeroensurf
10.15 pm
SUP
2 comments rated by others
star rating star rating star rating star rating
"mama,s fishhouse"